- İndirimli fiyat


Referans: çk_009
Roland, her yıl anneannesiyle dedesinin yaşadığı şehre gitmeyi iple çekerdi. Birbirinden güzel ev yapımı yiyeceklerden yemek, sebze ve çiçek bahçelerinde dolaşmak ayrı bir keyifti. Hem o şehirde sevdiği pek çok arkadaşı vardı.
Yazan : GUDRUN PAUSEWANG
Çeviren : MURAT BATMANKAYA
ISBN : 978-605-5671-23-5
Ebat / s. sayısı : 12,5 x 19 cm / 184 sayfa
Kâğıt türü : 70 gr. Enzo Deluxe
ARKA KAPAK
ÇOCUKLARA KIYMAYIN EFENDİLER!
Roland, her yıl anneannesiyle dedesinin yaşadığı şehre gitmeyi iple çekerdi. Birbirinden güzel ev yapımı yiyeceklerden yemek, sebze ve çiçek bahçelerinde dolaşmak ayrı bir keyifti. Hem o şehirde sevdiği pek çok arkadaşı vardı.
Yolculuk her zamanki gibi başladı. Gökyüzü berraktı, muhteşem bir yaz havası... Her şey yolunda derken, önce alev topunu andıran bir ışık ve ardından gelen fırtınayla herkesin hayatı birdenbire, saniyeler içinde değişti.
Gördüklerinin bir atom bombası olduğunu anlamaları uzun sürmedi. Artık açlıkla, yoksunlukla, radyoaktif zehirlenmeyle mücadele etmek zorundaydılar. Lakin her şeye rağmen güçlü olmalıydılar; çünkü onlar son çocuklardı...
Son Çocuklar; bugüne değin hoşgörü ve barış üzerine yazılmış en etkileyici romanlardan biri... Bir modern klasik...
YAZAR BİYOGRAFİSİ
GUDRUN PAUSEWANG -d. 03.03.1928, Mladkov (Çekoslavakya)
Bir çiftçinin en büyük kızı olarak beş kardeşiyle Doğu Bohemya’da büyüdü. Kız Lisesi’nde okudu. 15 yaşına geldiğinde II. Dünya Savaşı’na katılan babasının ölümüyle sarsıldı. Savaş sonrası ailesiyle Batı Almanya’ya kaçtı. Wiesbaden’da eğitimini tamamladı (1948). Weilburg Pedagoji Enstitüsü’nde yüksek öğrenim gördü. İlköğretim düzeyindeki sınıflarda ders verdi.
1956’dan itibaren beş yıl Şili ve iki buçuk yıl Venezuella’daki Alman okullarında öğretmenlik yaptı. Bu süre içersinde Amazon bölgesini, Tierra del Fuego’yu (Arjantin ve Şili’nin güneyinde kalan takımadalar bölgesi), Peru’yu, Bolivya’yı, Kolombiya’yı, Meksika’yı, Orta, Kuzey ve Güney Amerika’yı gezdi.
1963’te Almanya’ya döndü. Germanistik eğitimi aldı. Dört yıl sonra eşi Hermann Wilcke ile birlikte Kolombiya’ya gidip Alman okulunda beş yıl boyunca öğretmenlik yaptı. 1972’de iki yaşındaki oğlu ve eşiyle Almanya’ya (Hessen-Schlitz) yerleşti. 1989 yılında emekliliğe ayrılana değin de öğretmenlik görevini sürdürdü.
Yazarlığının ilk on yılında yalnız yetişkinler için kitap yazsa da, sonradan çocuk ve gençlik kitaplarına yöneldi. Güney Amerika’da dikkatini çekmiş olan üçüncü dünya ülkelerinin sorunlarıyla ilgilendi. Gönüllü Barış Elçisi oldu. Doğayı korumaya yönelik eylemlere destek verdi. Atom enerjisi kullanımı ve Neo Nazi eğilimlere karşı tavır aldı.
Pausewang’ın bugüne dek, kendisine çok sayıda ödül de ka-zandıran, barış ve doğa temalı 87 kitabı basıldı. Eserleri filme çekildi. 2009’da Alman Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı tarafından Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık bulundu.
Aldığı ödüllerden bazıları:
1977 – Buxtehuder Bulle - Die Not der Familie Caldera
1983 – La vache qui rit - Son Çocuklar (Çizmeli Kedi)
1988 – Deutscher Science Fiction Preis - Die Wolke
1988 – Kurd Lasswitz Preis - Die Wolke
2009 – Eduard Berhnard Preis - Die Wolke