- İndirimli fiyat


Referans: çk_014
Dört torun, gazeteye verdikleri bir ilanla dedelerinin doğum gününü kutlamak istiyorlardı. Sıradan bir ilan değil ama… İlanda, kendi yazdıkları bir şiir olmalıydı. Ve bu, hakikaten çok zordu! İnsan duygularını öyle üç beş dizede anlatamıyordu.
SAVAŞ OYUNU
Yazan : GUDRUN PAUSEWANG
Çeviren : AYLİN GERGİN
ISBN : 978-605-4453-81-8
Ebat / s. sayısı : 12,5 x 19 cm / 144 sayfa
Kâğıt türü : 70 gr. Enzo Deluxe
ARKA KAPAK
•
HEPSİ HİKÂYE
Dört torun, gazeteye verdikleri bir ilanla dedelerinin doğum gününü kutlamak istiyorlardı. Sıradan bir ilan değil ama… İlanda, kendi yazdıkları bir şiir olmalıydı. Ve bu, hakikaten çok zordu! İnsan duygularını öyle üç beş dizede anlatamıyordu.
Saatlerce uğraştılar; sonunda hepsinin çok beğendiği bir şiir yazmayı başardılar. Vakit kaybetmeden gazeteye yolladılar. Hafta sonu, dedelerinin doğum gününde, ilan yayınlandı. Fakat bizim afacanları küçük bir sürpriz bekliyordu. Yazdıkları “Çok haşmetlisin” sözü, “Çok rahmetlisin” diye çıkmıştı. Küçük bir yazım hatası…
Savaş Oyunu; Yaşam Boyu Onur Ödülü sahibi Gudrun Pausewang’ın, küçücük anlara sıkıştırılmış insani değerleri anlattığı çarpıcı, şaşırtıcı, naif 15 öyküsünden oluşuyor.
YAZAR BİYOGRAFİSİ
GUDRUN PAUSEWANG -d. 03.03.1928, Mladkov (Çekoslavakya)
Bir çiftçinin en büyük kızı olarak beş kardeşiyle Doğu Bohemya’da büyüdü. Kız Lisesi’nde okudu. 15 yaşına geldiğinde II. Dünya Sa-vaşı’na katılan babasının ölümüyle sarsıldı. Savaş sonrası ailesiyle Batı Almanya’ya kaçtı. Wiesbaden’da eğitimini tamamladı (1948). Weilburg Pedagoji Enstitüsü’nde yüksek öğrenim gördü. İlköğretim düzeyindeki sınıflarda ders verdi.
1956’dan itibaren beş yıl Şili ve iki buçuk yıl Venezuella’daki Alman okullarında öğretmenlik yaptı. Bu süre içersinde Amazon bölgesini, Tierra del Fuego’yu (Arjantin ve Şili’nin güneyinde kalan takımadalar bölgesi), Peru’yu, Bolivya’yı, Kolombiya’yı, Meksika’yı, Orta, Kuzey ve Güney Amerika’yı gezdi.
1963’te Almanya’ya döndü. Germanistik eğitimi aldı. Dört yıl sonra eşi Hermann Wilcke ile birlikte Kolombiya’ya gidip Alman okulunda beş yıl boyunca öğretmenlik yaptı. 1972’de iki yaşındaki oğlu ve eşiyle Almanya’ya (Hessen-Schlitz) yerleşti. 1989 yılında emekliliğe ayrılana değin de öğretmenlik görevini sürdürdü.
Yazarlığının ilk on yılında yalnız yetişkinler için kitap yazsa da, sonradan çocuk ve gençlik kitaplarına yöneldi. Güney Amerika’da dikkatini çekmiş olan üçüncü dünya ülkelerinin sorunlarıyla ilgilendi. Gönüllü Barış Elçisi oldu. Doğayı korumaya yönelik eylemlere destek verdi. Atom enerjisi kullanımı ve Neo Nazi eğilimlere karşı tavır aldı.
Pausewang’ın bugüne dek, kendisine çok sayıda ödül de kazandıran, barış ve doğa temalı 87 kitabı basıldı. Eserleri filme çekildi. 2009’da Alman Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı tarafından Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık bulundu.
Aldığı ödüllerden bazıları:
1977 – Buxtehuder Bulle - Die Not der Familie Caldera
1983 – La vache qui rit - Son Çocuklar (Çizmeli Kedi)
1988 – Deutscher Science Fiction Preis - Die Wolke
1988 – Kurd Lasswitz Preis - Die Wolke
2009 – Eduard Berhnard Preis - Die Wolke