- İndirimli fiyat


Referans: vk_0016
Değerli Alman İslam Tarihi profesörü Gudrun Krämer, Araplar ve Yahudiler arasındaki çatışmaya öncelik vermeden Filistin’in tarihini yazmanın hiç de kolay olmadığını vurgulayarak söze başlıyor. Kitapta, Osmanlı ve İngiliz egemenliği altındaki Filistin’in Arap nüfusunun zaman içinde, yavaş yavaş, Yahudi topluluğunun güçlenmesiyle topraklarını kaybetmesi; Yahudi, Hristiyan ve ...
Yazan: Gudrun Krämer
Türü: İnceleme/Tarih
ISBN: 978-605-83138-4-2
Yayıma hazırlayan: Ahmet Birsen, Deniz Alaz Gürbüz
Kapak grafik ve tasarım: Z. Türkiz Özbursalı
Sayfa Sayısı: 438
Kâğıt: Enso Creamy 60 gr.
Boyut: 14,8x21cm
Baskı Tarihi: Şubat 2017
Değerli Alman İslam Tarihi profesörü Gudrun Krämer, Araplar ve Yahudiler arasındaki çatışmaya öncelik vermeden Filistin’in tarihini yazmanın hiç de kolay olmadığını vurgulayarak söze başlıyor. Kitapta, Osmanlı ve İngiliz egemenliği altındaki Filistin’in Arap nüfusunun zaman içinde, yavaş yavaş, Yahudi topluluğunun güçlenmesiyle topraklarını kaybetmesi; Yahudi, Hristiyan ve Müslümanların hem birlikte hem de karşı karşıya yaşamaları, devlet otoritesiyle ilişkileri titiz bir çalışmayla incelenmiş, irdelenmiş.
Bu kitap sizi, sadece bölgesel değil, küresel bir sorun olarak güncelliğini elan muhafaza eden Filistin sorununun tarihsel geçmişine doğru bir yolculuğa çıkaracak.